Atgal

Chemija. Vadovėlis 8 klasei

2024-08-29
Nacionalinė švietimo agentūra
Vadovėlių duomenų bazėje paskelbta informacija apie chemijos vadovėlį 8 klasei, parengtą pagal 2022 m. patvirtintą Chemijos bendrąją programą.
Vadovėlio medžiaga siejama su kitų mokomųjų dalykų, pirmiausia gamtos mokslų, turiniu. Įdomios iliustracijos, grafikai, lentelės ir veiklos padeda ugdyti reikiamas mokinių kompetencijas. Rubrika „Tai įdomu!“ mokymo turinį paįvairina įdomiais faktais, trumpomis mokslininkų biografijomis. Svarbiausi vadovėlio teiginiai, sąvokos ir apibrėžimai savitai išskiriami ir apibendrinami kiekvieno poskyrio pabaigoje. Mokomąją medžiagą padeda įsisavinti įvairių pasiekimų lygių užduotys, o savarankiško darbo užduotys kiekvieno skyriaus pabaigoje leidžia moksleiviui įsivertinti savo gebėjimus.
Kartu su vadovėliu išleidžiamas pratybų sąsiuvinis, skirtas dėstomoms temoms paįvairinti naujomis užduotimis, tyrinėjimo, kūrybine ir projektine veikla.
Vadovėlio ir pratybų sąsiuvinio autorius yra parengęs ir išleidęs daug vadovėlių ir kitos mokomosios chemijos ir gamtos mokslų literatūros 5, 6, 8, 10 ir 11 klasėms, išvertęs iš anglų kalbos chemijos žinynų.