Paskelbtos dvi naujos skaitmeninės mokymo priemonės

2024-10-25
Nacionalinė švietimo agentūra

Švietimo portalo skaitmeninių mokymo priemonių saugykla papildyta dar dviem naujomis NŠA projekte ,,Skaitmeninė švietimo transformacija (,,Edtech)" sukurtomis priemonėmis:

„Žaidimas „Pitonas“ – tai edukacinis žaidimas, skirtas 5–8 klasių mokiniams mokyti(s) algoritmų ir programavimo. Informatikos bendrosios programos  algoritmų ir programavimo mokymo turinio įgyvendinimas žaidime pateikiamas smagioje žaidybinėje mokymo(-si) aplinkoje. Teorija pateikiama trumpai, žaismingu komikso stiliumi su praktiniais pavyzdžiais. Praktiniai algoritmų uždaviniai įsilieja į žaidimo istoriją, pateikti naudojant įdomią blokų technologiją. Mokymo priemonės tikslas – sudominti programavimu, padėti suprasti algoritmus, skatinti mokytis savarankiškai.

„Lietuvių kalba ir literatūra 9–10 (I–II gimnazijos) ir III–IV gimnazijos klasėms“ – priemonė, skirta lietuvių kalbos ir literatūros dalyko mokymui(si), tiek savarankiškai, tiek diskutuojant su mokytojais ar bendraklasiais. Besimokantys turės papildomą galimybę puoselėti taisyklingą gimtosios kalbos vartojimą, gilinti rašybos įgūdžius, ugdytis kritinio mąstymo, informacijos atrankos gebėjimus, analizuoti lietuvių ir užsienio šalių autorių kūrybą. Skaitmeninė mokymo priemonė parengta taip, kad būtų patogi naudoti tiek nuosekliai susipažįstant su mokymosi objektais, sprendžiant užduotis ir atliekant refleksiją, tiek panaudoti atskirus jos elementus, tokius kaip kūrybinės užduotys, įsivertinimo užduotys ar didaktiniai žaidimai.

Kviečiame naudotis.