Atgal

Žemė 8. Geografijos vadovėlis 8 klasei, I dalis

2024-08-22
Nacionalinė švietimo agentūra
Kviečiame susipažinti su naujo geografijos vadovėlio pirma dalimi 8 klasei, kuris pristatomas Švietimo portalo vadovėlių duomenų bazėje. Vadovėlis parengtas pagal naują geografijos bendrąją programą ir sudaro galimybes visaverčiam kompetencijų ugdymui.
Pagrindinės temos apima esminius klimato dėsningumus, platuminio ir geografinio zoniškumo kontekstus. Naujoviškai ir netradiciškai pateikiamos programoje numatytos drėgnųjų atogrąžų miškų, savanų, dykumų geografinės zonos bei poliarinės sritys. Didžiulis dėmesys skiriamas gamtiniams ypatumams, žmonių ūkinei veiklai ir šio ryšio problematikai atskleisti. Pagrindines temas papildo patrauklios ir įtraukiančios pasirenkamosios temos, pristatančios realybės kontekstus iš įvairių pasaulio vietų.
Gausi dalykinė, kruopščiai didaktiškai parengta ir į mokinį orientuota iliustracinė medžiaga skatina atrasti, nagrinėti, domėtis. Daug dėmesio skiriama galimybėms diferencijuoti ugdymą, atlikti į ugdymo programą įtrauktus privalomuosius geografinius tyrimus, ugdyti gebėjimus bei įgūdžius.