hero

Interaktyvus Lietuvos geografijos žemėlapis

Interaktyvus Lietuvos geografijos žemėlapis

2024-07-26
Nacionalinė švietimo agentūra

Priemonę parengė Nacionalinė švietimo agentūra, įgyvendindama projektą „Skaitmeninė švietimo transformacija“ („EdTech“).

Interaktyvus žemėlapis skirtas tyrinėti Lietuvos geografinę aplinką, jame pavaizduotas Lietuvos administracinis suskirstymas, infrastruktūra, hidrografija, klimatas ir daug kitų temų.

Žemėlapyje galima ne tik peržiūrėti informaciją, jis tinkamas ir aktyviai dirbti.  Galima susikurti savo žemėlapį (pasirenkant norimus matyti sluoksnius ar posluoksnius, pridedant įvairių papildomų žymėjimų, kurių reikalauja kuriamo žemėlapio kontekstas) ir jį išsaugoti savo paskyroje.

Mokytojai turi galimybę kurti pamokas, naudodamiesi esančiais žemėlapio sluoksniais, pridėdami papildomos tekstinės ir vaizdinės medžiagos, papildomų žemėlapio ženklinimų ir integruodami keturių tipų užduotis, t. y. gali pridėti tokių užduočių, kokių reikalauja pamokos turinys.

Žemėlapyje esantis interaktyvus mokymosi turinys leis mokytojams ir mokiniams analizuoti sąsajas tarp skirtingų Lietuvos geografijos žemėlapių sluoksnių, suteiks įrankius papildomam žemėlapių žymėjimui ir praplėtimui, o taip pat suteiks galimybių kurti unikalias ir interaktyvias pamokas, padedančias įdomiau pateikti nagrinėjamos temos turinį ir atspindėti kontekstą.

Žemėlapis sukurtas vadovaujantis Bendrąja geografijos ugdymo programa ir geografijos specialistų rekomendacijomis.

 Priemonę rasite švietimo portale emokykla.lt.