hero

Jaunas ir pilietiškas

Jaunas ir pilietiškas

2024-05-21
Nacionalinė švietimo agentūra
Vadovėlių duomenų bazėje Lietuvos laisvosios rinkos institutas pristato novatorišką integruotą mokymo vadovėlį „Jaunas ir pilietiškas“ 5-8 klasėms, skirtą ugdyti paauglių socialinį sąmoningumą ir pilietiškumą. Taip pat vadovėliui išleistos pratybos.

„Jaunas ir pilietiškas“ integruoja ekonomikos, pilietiškumo bei etikos žinias ir kompetencijas pagal atnaujintas bendrąsias ugdymo programas per istorijos, geografijos, etikos ir dorinio ugdymo pamokas, taip pat pagal naująją gyvenimo įgūdžių programą.  

Vadovėlis bei pratybos parengtos pagal tarpdisciplininę reiškiniais grįsto mokymosi metodologiją, kuri pripažinta socialinio ir dorinio ugdymo inovacija Lietuvoje. Pagal šią metodiką parengtas ir vyresniųjų klasių moksleiviams skirtas vadovėlis „Pilietis per 31 valandą“.

Vadovėlį sudaro dvylika temų – darbas, skurdas, mainai, vartojimas, socialiniai tinklai, melagienos, asmenybė, savanorystė, sveikata, ekologija, robotai bei verslas. Kiekviena pamoka parengta taip, kad jos aktualumas ir sudėtingumas atitiktų mokinių amžiaus grupę bei socialinę ir kognityvinę raidą.

Vadovėlis „Jaunas ir pilietiškas“ yra skaitmeninis ir prieinamas visiems mokytojams ir mokykloms Lietuvoje nemokamai. Visa medžiaga yra pasiekiama emapamokos.lt platformoje. Šių metų gegužės pabaigoje jis pasieks visą Lietuvos švietimo bendruomenę, o nuo rugsėjo 1-osios taps nemokama integralaus mokymo(-si) priemone kiekvienam mokytojui ir mokiniui.

Daugiau apie vadovėlį „Jaunas ir pilietiškas“ skaitykite čia.