Atgal

Lietuvių kalba. Vadovėlis 6 klasei

Irena Smetonienė
Vadovėlis išsiskiria iš kitų gausybe užduočių, parengtų, atsižvelgiant į mokinių amžių ir gebėjimus. Kiekvieno skyriaus pabaigoje pateiktos įsivertinimo užduotys mokiniams padės suprasti savo stiprybes ir tai, ko dar reikėtų pasimokyti. Gramatikos dalykus padės lengviau įsiminti schemos, iliustracijos ir kita tikslingai parinkta, pagal vaikų raidos ypatumus pritaikyta vaizdinė informacija.
Išplėsti Suskleisti

Vadovėlyje išdėstyta medžiaga kūrybiškai struktūruota. Aiški struktūra leidžia geriau įsisavinti perteikiamas lietuvių kalbos žinias.

Pirmame vadovėlio skyriuje kalbà atskleidžiama kaip pasaulio pažinimo būdas, aiškinamasi lietuvių vardų, pavardžių ir vietovardžių kilmė. Antrame skyriuje susipažįstama su palyginimais, frazeologizmais ir tarptautiniais žodžiais. Trečias skyrius įtvirtina tartį ir rašybą, moko tarptautinių žodžių kirčiavimo. Ketvirtame skyriuje kartojamos reikšminės žodžio dalys, išsiaiškinami žodžių darybos būdai, sudaromas žodžio lizdas. Penkto skyriaus tikslas – tęsti pažintį su kalbos dalimis: daiktavardžiu, būdvardžiu, skaitvardžiu, įvardžiu ir veiksmažodžiu. Šeštame skyriuje gilinamasi į sintaksės ir skyrybos ypatumus. Septintas skyrius padeda žengti dar vieną žingsnį į medijų pasaulį – mokomasi kurti skelbimus ir rengti reportažus.

Vadovėlyje pateikta ir neprivalomos, tačiau labai naudingos medžiagos, įdomių faktų, skatinančių smalsauti ir plėsti akiratį.

Komplektą 6 klasei sudaro lietuvių kalbos vadovėlis ir pratybų sąsiuvinis. Kiekvieną vadovėlio ir pratybų komplektą papildo ilgalaikis mokymo planas, skaitmeninis mokymo(si) turinys:

• vadovėlio turinį papildanti būtina informacija nemokamai pasiekiama greitojo atsako kodais (QR);

• skaitmeninė vadovėlio versija ir papildomos užduotys – platformoje „Opiq“.

 

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Lietuvoje išleistas vadovėlis
Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Kalbinis ugdymas
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
1
Vertintojai:
Kristina Nugarienė, Jolita Šalomskienė, Asta Valentienė
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
6 klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
272
Pirmojo leidimo metai:
2024
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-609-470-215-0
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Baltos lankos Klett“
Teikėjo adresas:
Gedimino pr. 28, LT-01104 Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37052080358
Teikėjo el. paštas: