Atgal

Gaublys. Geografijos vadovėlis III gimnazijos klasei, I dalis

Rytas Šalna, Loreta Latvienė, Giedrė Motiejuitė, Angelė Pakamorienė, Robertas Šalna, Georgijus Sapožnikovas, Ingrida Tamošauskienė
Geografija
III gimnazijos klasė
lietuvių
Vadovėlis parengtas pagal naują geografijos bendrąją programą ir sudaro galimybes visaverčiam kompetencijų ugdymui.
Išplėsti Suskleisti

III gimnazijos klasei skirto vadovėlio pirmojoje dalyje pateikiami keturi skyriai. Pirmajame „Planeta Žemė" pristatomos Žemės geosferos, išryškinama žmogaus kaip geografinio veiksnio vaidmuo šiuolaikiniame pasaulyje. Antrasis skyrius „Vidinės Žemės jėgos". Jame apžvelgiami visi  vidinių jėgų procesai, nemažas dėmesys skiriamas Lietuvos geologinės tematikos turiniui. Trečiajame skyriuje „Sausumos reljefo kaita" išsamiau pateikiamos daugelis sausumos reljefą formuojančių išorinių jėgų, taip pat deramas dėmesys skiriamas Lietuvos reljefo formavimuisi ir dabartiniam jo pavidalui. Ketvirtasis vadovėlio skyrius „Atmosferos ir vandenyno procesai" apima orų, klimato bei hidrosferos tematiką.    

Pagrindines temas papildomos temos „Atvejo analizė“, skirtos gilesnei konkrečių vietovių, regionų geografinių procesų analizei. Visos vadovėlio temos, kaip privalomos, taip ir skirtos susipažinimui ar gilesnei analizei, palydimos įvairaus sudėtingumo užduotimis ir klausimais. 

Vadovėlį praturtina keli šimtai iliustracijų: žemėlapių, schemų, nuotraukų, piešinių. Nemažai iš jų unikalios ir niekada nepublikuotos.        

Kiekvieno skyriaus pabaigoje yra išsamus savikontrolės blokas, kuriame  pateikiamos pagrindinės geografinės sąvokos, geografiniai teiginiai, akcentuojami privalomi praktiniai įgūdžiai, informacijos šaltiniai, pateikiama nemažai idėjų geografiniams tyrimams, nuorodų į skaitmeninius išteklius. 

Geografijos vadovėlis „Gaublys“ parengtas atsižvelgiant į 2022 m. atnaujintos Geografijos bendrosios programos reikalavimus.

Papildoma informacija

Lietuvoje išleistas vadovėlis
Ugdymo programos pavadinimas:
Vidurinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Visuomeninis ugdymas
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
2
Vadovėlio serija:
Gaublys
Vertintojai:
Laima Railienė, Asta Rutkienė, Jonas Santkūnas
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
III gimnazijos klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
176
Pirmojo leidimo metai:
2024
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
9786094421853
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Didakta“
Teikėjo adresas:
Architektų g. 184-3, Lt-04206 Vilnius
Teikėjo telefonas:
852137701
Teikėjo svetainė:
Teikėjo el. paštas:

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.