Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos centras (LGGRTC) pristato du naujus vaizdo filmus

2024-10-22
Nacionalinė švietimo agentūra

Istorijos, pilietiškumo pagrindų, lietuvių kalbos ir literatūros, nacionalinio saugumo ir krašto gynybos, o taip pat ir kitų dalykų mokytojų dėmesiui.

Kviečiame susipažinti ir naudoti ugdymo procese naujus LGGTC dokumentinius vaizdo filmus. Pirmasis ,,Antanas Lukša. Brolio pažadas". Filmas skirtas Antanui Lukšai Laisvės kovotojui, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ilgamečiam vadovui ir Garbės pirmininkui, kuris ilgą laiką buvo gyvų ir žuvusių partizanų balsas, Lietuvos partizano Juozo Lukšos-Daumanto broliui, 100-ųjų gimimo metinių proga.

Antrasis dokumentinis filmas ,,1944-ieji. Generolo misija“. Jame papasakota apie 1944-ųjų įvykius, atspindėtas istorinis kontekstas ir žiūrovams paaiškinta, kad jie suprastų, kokį vaidmenį čia turėjo generolas Povilas Plechavičius ir Vietinė rinktinė. Tų metų įvykiai Lietuvoje iki šiol kelia visuomenės nesutarimus, tačiau dėl vieno nesiginčijama – lietuviams gresianti antroji sovietų okupacija su bolševikinio teroro banga buvo daug baisesnė nei nacistinės Vokietijos okupacija.

Dokumentinius filmus galima peržiūrėti čia:

,,Antanas Lukša.Brolio pažadas‘‘

,,1944-ieji. Generolo misija“