Atgal

Istorija. Vadovėlis 10 (II gimnazijos) klasei, I dalis

Mindaugas Tamošaitis
Istorijos vadovėlis 10 (II gimnazijos) klasei parengtas pagal 2022 m. atnaujintą Istorijos bendrąją programą. Vadovėlio I dalį sudaro keturi skyriai: „Tarpukario Europos kryžkelė: tarp demokratijos ir totalitarizmo“, „Tarpukario Europos kryžkelėje: tarp karų ir krizių“, „Kultūrinis gyvenimas: tarp laisvės ir suvaržymų“ ir „Antrasis pasaulinis karas: žmogiškumo išbandymas“.
Išplėsti Suskleisti

Vadovėlio ašis – probleminis mokymas. Probleminiai klausimai – provokuojantys, skatinantys mąstyti. Toks mokymas leidžia ugdytis įvairias kompetencijas, padeda susidaryti išsamų praeities vaizdą ir praeities įvykius susieti su dabartimi.

Vadovėlyje pateikta ir papildomų (rekomenduojamų) temų, kurios suteikia galimybę dar labiau praplėsti žinias ir akiratį. Autorinį vadovėlio tekstą papildo įvairūs rašytiniai šaltiniai, žemėlapiai ir iliustracijos, lentelės, schemos, diagramos. Ši medžiaga nedubliuoja autorinio teksto ir padeda išsamiau apžvelgti gvildenamą temą. Greta pateikiama susijusių klausimų ir užduočių.

Vadovėlyje didelis dėmesys skiriamas užduotims, kompetencijų ugdymui. O diferencijuotos užduotys leidžia individualizuoti mokymą. Kiekvieno skyriaus pabaigoje mokiniai galės įsivertinti, kaip sekėsi ugdytis kompetencijas.

Teorinė ir metodinė vadovėlio medžiaga tinkama ir nuotoliniam ugdymui.

Vadovėlį sudaro dvi dalys. Vadovėlio komplektą papildo ilgalaikis mokymo planas, skaitmeninis mokymo(si) turinys: vadovėlio turinį papildanti būtina informacija pasiekiama greitojo atsako kodais (QR); skaitmeninė vadovėlio versija – platformoje „Opiq“.

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Lietuvoje išleistas vadovėlis
Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Visuomeninis ugdymas
Dalyko mokymosi turinio sritis:
Naujausieji laikai (1918 m. dabartis)
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
2
Vertintojai:
Laurynas Kudijanovas, Martynas Maniušis, Laura Valantė
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
10 (II gimnazijos) klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
200
Pirmojo leidimo metai:
2024
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-609-470-241-9
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Baltos lankos Klett“
Teikėjo adresas:
Gedimino pr. 28, LT-01104 Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37052080358
Teikėjo el. paštas: