Atgal

Fizika. Vadovėlis 8 klasei, I dalis

Palmira Pečiuliauskienė
Šio vadovėlio komplektas (vadovėlis ir pratybos) parengtas pagal naują Priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo bendrąją programą.
Išplėsti Suskleisti

Fizikos vadovėlio 8 klasei pirmąją dalį sudaro penki skyriai: „Elektrostatika“, „Nuolatinė elektros srovė“, „Laidininkų jungimo būdai. Elektrosauga“, „Elektros srovės darbas, galia, veikimas“, „Elektros srovė terpėse“.

Vadovėlis skirtas neintegruotam gamtos dalykų mokymui. Tačiau, siekiant išlaikyti gamtamokslinių dalykų integruoto mokymo 5–6 klasėse tęstinumą, integruotas mokymo turinys naujajame 8 klasės fizikos vadovėlyje sudaro apie 20 proc. vadovėlio turinio. Kiekvienas fizikos vadovėlio skyrius baigiamas integruoto turinio temomis, tarpdalykiniais projektais. Integraciniai ryšiai sieja 8 klasės fizikos mokymo turinį su biologija, literatūra, muzika, informatika, astronomija ir sociokultūriniu kontekstu. Vadovėlis parengtas vadovaujantis mokomosios medžiagos prieinamumo principu. Šis didaktinis principas realizuotas pasitelkiant ne tik integracinius ryšius, bet ir mokymo vaizdumą. Vadovėlyje gausu iliustracijų. Piešiniai ir nuotraukos palengvina gana abstrakčių elektrinių ir magnetinių reiškinių supratimą. Vadovėlio turinys skatina mokinius domėtis, suvokti, mąstyti, suprasti ir atrasti. Vadovėlis parašytas taip, kad mokiniai, besimokantys iš jo, galėtų pasakyti: fizika? tai labai paprasta!

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Lietuvoje išleistas vadovėlis
Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalyko mokymosi turinio sritis:
Elektra ir magnetizmas
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
2
Vertintojai:
Algirdas Deveikis, Andrius Storta, Aldona Zenevičienė
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
8 klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
172
Pirmojo leidimo metai:
2024
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-609-470-253-2
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Baltos lankos Klett“
Teikėjo adresas:
Gedimino pr. 28, LT-01104 Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37052080358
Teikėjo el. paštas: